# Solutions

Get detailed explanations to advanced GMAT questions.

### Question

A farmer spent $35 on feed for chickens and goats. He spent 40% money on chicken feed, which he bought at a 20% discount off the full price, and spent the rest on goat feed, which he bought at full price. If the farmer had paid full price for both the chicken feed and the goat feed, what amount would he have spent on the chicken feed and goat feed combined?

Option A:

$37.80

Option B:

$38.50

Option C:

$39.20

Option D:

$39.50

Option E:

$40.60

### Difficulty Level

Medium### Solution

Option B is the correct answer.

### Option Analysis

A farmer spent 40% money on chicken feed, so he spent 0.4*$35=$14 on chicken feed, thus he spent the remaining 35-14=$21 on goat feed.

Now, since he bought chicken feed at a 20% discount then the original price of it was x*0.8=$14 –> x=$17.5.

Therefore if the farmer had paid full price for both the chicken feed and the goat feed, then he would he have spent 17.5+21=$38.5.

### Related Questions

- During an experiment, the temperature of a liquid was measured several times. The temperatures, in degree…

- A certain store sells small, medium, and large toy trucks in each of the colors red, blue, green, and yellow…

- What is the circumference of circular region R?

- For a certain art exhibit, a museum sold admission tickets to a group of 30 people every 5 minutes from 9:00 in…

- At a certain committee meeting only associate professors and assistant professors are present…